ART EXPEDITION 

ART Expedition Caravan er en innovativ og robust multi-minicaravan med mange smarte løsninger.

OFFROAD-X

VELG MELLOM 2 UTSTYSPAKKER

Er den tøffeste utgaven, for de tøffeste bilene og for de tøffeste sjåførene!

En vogn som takler landeveien, fjellveier og kjøring utenfor vanlig vei  der det ikke lenger er normal fremkommelighet med mer krevende terreng.

OVERLAND

VELG MELLOM 5 UTSTYRSPAKKER

OVERLAND er den tøffe varianten for SUV og Offroad-kjøretøy, den kan leveres i 240 cm og 300 cm.

Den passer for deg som som skal ferdes på både asfaltert vei eller grusveier, men også kjøre på dårlige skogsveier og utenfor vei.

TOURING 

VELG MELLOM 5 UTSTYRSPAKKER

er gateversjonen og den leveres i to ulike standard størrelser 240 cm og 300 cm.

Den passer for deg som som hovedsaklig skal ferdes på asfaltert vei eller grusveier.
Den er en innovativ og robust minicaravan med mange smarte løsninger.

Bakhistoren til ART Expedition Minicaravan
Allerede på tengebrettet var det en klar visjon at vi ønsket å komme opp med det vi kaller en Multi-minicaravan, altså en vogn som både er en campingvogn og kan benyttes som en cargo / skaphenger. Hvem har vel ikke opplevd at de til tider kunne trenge en litt større bil, eller en varehenger for å frakte noe.

Multi-minicaravan, et ønske om å utvikle markedets smarteste minicaravan med robuste løsninger , med en kjøkkeninnredningen som enkelt kan svinges til side eller ta den helt ut og vipps så har man en cargohenger. Last gjerne inn flere sykler, eller annet sportsutstyr og dra på tur med to madrasser, perfekt til jaktturer, eller kanskje kona klarer å lure deg med en tur på IKEA for å kjøpe komplett kjøkken. Vi har tenkt på dette også, så her har du plass til hele kjøkkenet og mere til!

Flat takkonstruksjon for å få last eller eventuelt taktelt så lavt som mulig og vognen ikke skal være for høy i forhold til bilen, med tanke på luftmotstand / forbruk, hindringer i terrenget og at den skal kunne gå inn i parkeringshus eller en vanlig garasje for vinterlagring.

Ulike fjærings-systemer for å sikre rett understell på våre tre ulike modeller, Touring, Overland og Offroad X har de alle ulike type fjærings-system, basert på type kjøring, formål og selvsagt pris.
Mange konkurrenter leverer sine vogner bare med med en annen betegnelse,  kraftigere skjermer og større hjul og kaller dette en «Offroad-caravan». En vogn som skal kjøres på asfaltert vei skal helst ha torsjon-fjæring som gir lavt tyngdepunkt og suverent veigrep i sving, standard på Touring, modellen som hovedsaklig er beregnet for kjøring på vanlig vei.
Overland er vognen for deg som også kjører på grusveier og fjellveier på dårlige veier med mye telehiv eller forsere ujevnt terreng, da er bladfjæring med støtdempere helt topp. Skal du ta den helt ut og trenger mere plass, går du for toppmodellen Offroad X som har svingarm med spiralfjærer og støtdempere som på en bil.

De to sistnevnte understell gir bedre fjæringsvei og bedre komfort på dårlig vei og suverent best fremkommelighet i terrenget. Store hjul gir dessuten høy bakkeklaring og god lastekapasitet. Overland og Offroad X har dessuten en bredere sporvidde som kompenserer for høyere bakkeklaring og de har en meget godt stabilitet og bak en litt større SUV merker man overhode ikke at man trekker på en caravan bak bilen.
Du er velkommen til å testkjøre bak din bil!

Offroad-beskyttelse  på Offroad X kan vi levere en Offroad-pakke med beskyttelse langs siden oppe og nede på vogna, for å beskytte om man kjører siden på vogna i mot f.eks et tre.
En overdimensjonert takgrind for å frakte taktelt, lange gjenstander, reservehjul, jerry-kanne, alukasser, kajakker, kanoer eller aluminiumsbåten inngår også i denne pakken.

Isolert vogn for nordisk klima. Vegger og tak er frest ut med CNC-fres for høy presisjon og nøyaktighet i et materiale som kalles termisk isolert XPS, som består av en isolerende kjerne og glassfiberarmert lag på begge sider (totalt 28mm tykkelse) og med en god isolasjonsverdi. Dette gjør at man fint kan buke vognen gjennom store  deler av året. Om den også skal brukes om vinteren, har vi utviklet en utstyrspakke som vi kaller Nordic Comfort og Nordic Adventure, der man får isolert gulv med termostatse varmekabler og man kan også få den levert med gass eller diesel-varmer, for en økt komfort og helårs bruk.

Lav pris, uten å gå på kompromiss av kvalitet, det var et klart ønske å få til en vogn til markedets beste pris!
Vi valgte da å tenke som REMA 1000 -det enkle, er ofte det beste!
Med mål om å lage caravanen enkel, robust, multi-funksjonell og innovativ.
Vi ønsket at ART Expedition skulle være enkel, passe for mange, ha en gunstig pris, inneha høy kvalitet og markedets mest fleksible og skreddersydde løsning.
Vi mener vi har lykkes med dette også og vi gleder oss til å gjøre campinglivet tilgjengelig for de som liker det enkle best, ute i naturen sammen med familie og venner, med gode opplevelser, god mat og hyggelige stunder…

– Perfekt for næringsdrivende, flere hadde et ønske om noe universelt og praktisk, siden håndverkere ofte har behov for å frakte utstyr og redskap til  byggeplasssen  og enkelte ganger trenger å sove over eller ha et sted å varme seg og hvile. En multi-minicaravan kan kjøpes inn og utgiftsføres på lik linje med en vanlig skaphenger og man får momsfradrag.

ART Expedition er et registrert varemerke.

ART Expedition

ART Expedition Caravan er vårt eget varemerke og bygges i samarbeide med en ledende tilhengerfabrikk i Europa med 30 års erfaring. De produserer over 1000 tilhengere i måneden hvorav leveranser til det skandinaviske markedet utgjør en stor andel. Dette samarbeidet sikrer oss høyeste kvalitet, effektiv produksjon, kort leveringstid og gunstig pris uten noen fordyrende mellomledd. De står for bygging og montering av selve vognen, helt etter våre spesifikasjoner, design og løsninger, mens noe av utstyret og innredning blir produsert i Norge og montert her.

Vi har som mål å ivareta god design og solid funksjonalitet for vårt nordiske klima, for kunder i Norge, Sverige og Danmark. Med bakgrunn fra idè og design siden 1994 er vi i stand til å designe og komme opp med riktige løsninger i takt med tiden og også helt etter dine spesielle ønsker og behov.
Vi har sett at våre vogner kan tilpasses mange ulike bruksområder.
Med muligheten til å skreddersy hver enkelt vogn etter dine ønsker, behov og bruk, er vi fleksible og åpne for å finne den beste løsningen for nettopp deg.
-Enten du driver med skogsarbeid, er håndverker, driver med jakt, hundekjøring, syklig, ekstremsport, reiser på tur alene eller med familien og de alle ungene, finner vi gjerne den rette skreddersydde løsning for deg!

Vi jobber i disse dager med noen smarte oppbevaringsløsninger spesielt for deg som driver med jakt og fiske, som ønsker god oppbevaringsplass til dine gevær eller fiskestenger. Denne utstyrsmodellen vil få navnet HUNTER.

Ønsker du en høyere, bredere eller lengre vogn, er heller ikke det noe problem!
Vi kan levere den i 4 meters lengde, høyere og 189 i bredde. Ønsker du dør på begge sider, kanskje også med vindu i dør eller med gass eller dieselvarmer ferdig installert, leverer vi det!

Har du over snittet mange barn, har vi en wide-boddy XXL som har full bredde, så kan de 8 ungene ligge på tvers, mens dere voksne nyter roen og sover i et ART Expedition taktelt montert på toppen.

TAKTELT

CARAVANER

CAMPER/BOBIL

CAMPINGUTSTYR