fbpx

ART Expedition Caravan bygges i samarbeide med en ledende tilhengerfabrikk i Europa med 30 års erfaring av produksjon av blant annet, båthengere, varehengere, maskinhengere, biltransportere, isolerte mannskapsvogner og flere ulike typer skaphengere.
De produserer over 1000 tilhengere i måneden hvorav leveranse til det skandinaviske markedet utgjør en stor andel. Dette samarbeidet sikrer oss høyeste kvalitet, effektiv produksjon og kort leveringstid. De står for bygging og montering av selve vognen, helt etter våre spesifikasjoner og design / løsninger. Noe av utstyret og innredning blir produsert i Norge og montert her.

ART Expedition Caravan har ingen fordyrende mellomledd og derfor kan vi også tilby vår Hybrid minicaravan til markedets kanskje aller beste pris!

Etter å ha jobbet med idè og design siden 1994 har mannen ansvarlig hos oss for ART Expedition vognene tilegnet seg en del erfaring og know-how mht. utforming og smarte løsninger. Vi har som mål å ivareta god design og solid funksjonalitet for vårt nordiske klima, for kunder i Norge, Sverige og Danmark. Med produksjon av eget varemerke, gjør det oss i stand til å utvikle vår minicaravan etter eget ønske og vi har også muligheten til å skreddersy hver enkelt vogn etter dine ønsker, behov og bruk.
Enten du driver med skogsarbeid, er håndverker, driver med jakt, hundekjøring, syklig, ekstremsport, reiser på tur alene eller med familien og de alle ungene, finner vi rett skreddersydd løsning for deg!

Vi jobber i disse dager med noen smarte oppbevaringsløsninger spesielt for deg som driver med jakt og fiske og ønsker god oppbevaringsplass til dine gevær eller fiskestenger. Denne utstyrsmodellen vil bære navnet HUNTER.

Ønsker du en høyere, bredere eller lengre vogn, er heller ikke det noe problem. Ønsker du dør på begge sider, kanskje også med vindu i dør eller dieselvarmer ferdig installert i vognen, fikser vi det også! Har du mange barn, har vi en wide-boddy XXL som har full bredde, så kan de 8 ungene ligge på tvers, mens dere nyter roen i et ART Expedition taktelt.

ART Expedition Hybrid minicaravan har blitt til etter et ønske om en enkel og robust minicaravan, til markedets beste pris!
Vi har ingen fordyrende mellomledd og har utviklet disse vognen selv, i samarbeide med en stor europeisk produsent av vogner.

Allerede på tengebrettet var det en klar visjon at vi ønsket å komme opp med det vi kaller en Hybrid minicaravan, altså en vogn som både er en campingvogn og en cargo / varehenger i ett og samme produkt. Hvem har vel ikke opplevd at de til tider kunne trenge en litt større bil, eller en varehenger å frakte noe. Enten noen få ganger i året, eller med gjevne mellomrom, som da man skal hente møbler, frakte sykler, sportsutsyr, kjøre alle putene ned i båten eller innom en venn for å hjelpe til med noe. Nesten alle har opplevd eller opplever dette rett som det er. De som har en liten caravan reiser på tur flere ganger i starten, så blir det mindre og mindre tid og den blir kanksje ikke brukt mer enn noen turer med familien i året. Da var vår tanke, at om man slår i sammen de gangene man trenger en lukket varehenger og de gangne man reiser på tur, da da er det straks mer interessant med en Hybrid minicaravan og i alle fall om ikke prisen er stort høyere enn en skaphenger. Hvis man kjøper en nyere brukt skaphenger for å bygge om selv, vil nok denne bli en god del dyrere med alle delene man trenger med vindu, takluke, ventilasjon, madrasser, kjøkken osv.

Når vi da bestemte oss for å lage noe smartere enn det som allerede var på markdet, var det ikke et fancy design som stod i høysetet, men den skulle først og fremst være innovativ og mer fleksibel enn konkurrentene, hvor følgende punkter var viktig under utviklingen:

 – Hybrid minicaravan, et ønske om å utvikle markedets smarteste minicaravan med robuste løsninger resulterte i en kjøkkeninnredningen som enkelt kan svinges til side eller ta den helt ut og vips så har man en liten cargohenger. Last inn mange sykler og dra på tur med to madrasser, perfekt til jaktturer, eller kanskje kona klarer å lure deg med en tur på IKEA for å kjøpe komplett kjøkken. Vi har tenkt på alt, så her har du plass til hele kjøkkenet og mere til!

Flat takkonstruksjon for å få last eller eventuelt taktelt så lavt som mulig og vognen skal ikke være for høy i forhold til bilen, med tanke på luftmotstand / forbruk, hindringer i terrenget og den skal gå inn i en parkeringshus eller garasje ved for eksempel lagring om vinteren, da var valget enkelt! Taket skulle ha en flat konsturksjon, som kun gir positive fordeler.

Ulike fjærings-systemer for å sikre rett understell på våre tre ulike modeller, til alle typer kjøring og formål.
Mange konkurrenter leverer sine vogner med med en annen betegnelse,  kraftigere skjermer og større hjul og kaller dette en «Offroad-caravan». En vogn som skal kjøres på asfaltert vei skal helst ha torsjon-fjæring som gir lavt tyngdepunkt og suverent veigrep i sving, noe vi har på vår modell Touring, som hovedsaklig er beregnet for kjøring på vanlig vei.  Siden vi har to modeller til, Overland og Offroad X og du kasnskje har en 4×4 eller en SUV og også kjøre på dårlige veier med mye telehiv eller forsere ujevnt terreng, ja da er bladfjæring eller  svingarm med spiralfjærer og støtdempere (som på en bil), uten tvil den beste løsningen. Dette gir bedre fjæringsvei og bedre komfort på dårlig vei og suverent best fremkommelighet i terrenget. Store hjul gir dessuten høy bakkeklaring og god lastekapasitet. 

(Vi kommer senere med en video som kort forklarer mer om fordeler ved de ulike akslingene og hvorfor vi f.eks styrer unna torsjon på en off-raod caravan og hvorfor vi holder oss til torsjon på vanlig asfaltert vei).

Full offroad-beskyttelse på Offroad X, slik at offroad-vognen kan kjøres mot et tre eller stein, uten å gjøre skade. Full beskyttelse også langs takprofilen og da kom tanken om en meget solid integrert takgrind med mulighet for å sette inn flere tverrgående stag ved behov. Denne skal tåle flere hunder kilo (NB! gjelder egne regler for maksimal last ved transport)
En overdimensjonert takgrind for å frakte taktelt, lange gjenstander, reservehjul, jerry-kanne, alukasser, kajakker, kanoer eller aluminiumsbåten. 

Isolert vogn for nordisk klima var også avgjørende for valg av materiale i våre vogner. Vegger og tak er frest ut med CNC-fres for høy presisjon og nøyaktighet i et materiale som kalles termisk isolert XPS, som består av en isolerende kjerne og glassfiberarmert lag på begge sider (totalt 28mm tykkelse) og med en god isolasjonsverdi. Dette gjør at man fint kan buke vognen gjennom hele året. Om den også skal brukes om vinteren, har vi utviklet en utstyrspakke som vi kaller Nordic Comfort og Nordic Adventure, der man får isolert gulv med termostatsyrte varmekabler og man kan også få den levert med dieselvarmer for en økt komfort og allsidig bruk. 

Lav pris, uten å gå på kompromiss av kvalitet var et klart ønske og det ser ut til at vi har klart det!  🙂
Vi valgte å tenke som REMA 1000 -det enkle, er ofte det beste!  Vi ønsket å lage caravanen enkel, robust, multi-funksjonell og innovativ.
Vi har agenturet på andre vogner som har den tradisjonelle tear-drop designet, vi har vogn som er som er så moderne og fancy i design at den kunne vær med i neste James Bond filmen, eller vogner som har militært og svært så robust design. Vi ønsket at ART Expedition skulle være enkel, passe for mange, ha en gunstig pris, høy kvalitet og markedets mest fleksible og skreddersydde løsning.
Vi tror vi har lykkes med dette også og vi gleder oss til å gjøre campinglivet tilgjengelig for de som liker det enkle best, ute i naturen sammen med familie og venner, med gode opplevelser, god mat og hyggelige stunder…

– En vogn også for næringsdrivende, det var et ønske som flere håndverkere hadde, siden de som bygger hus og hytter ofte må frakte utstyr og redskap og enkelte ganger trenger å sove over eller ha et sted å varme seg og hvile litt. En hybrid minicaravan kan kjøpes inn og utgiftsføres på lik linje med en vanlig skaphenger og man får momsfradrag også på en fullrigget vogn, siden det også er en varehenger!

ART Expedition er et registrert varemerke som Minicaravan.no står bak og som også forhandles av OffroadShop.no i Scandinavia.
Art Expedition har siden 2017 bygget opp et solid sortiment og leverer i tillegg kvalitetsprodukter til offroad, overlanding og fritid.

VÅRE HYBRID MINICARAVAN MODELLER

– 3 MODELLER, MANGE MULIGHETER!  –


TOURING er gateversjonen og vår rimeligste vogn.
Kan leveres med eller uten innredning og utstyr.
Pris fra kun kr 49.990,- eks mva.
En veldig praktisk vogn, som kombinerer minicaravan og cargohenger i ett og samme produkt!


OVERLAND er caravanen for deg som ønsker å reise dit du vil og ha muligheten til å ta med deg mye på tur.
En kompakt offroad caravan for kjøring både på og utenfor normal vei.
En genial offroad hybrid minicaravan, til markedets gunstigste pris?

OFFROAD X er en kraftig minicaravan med full offroad beskyttelse og den har en meget praktisk integrert takgrind som også beskytter langs taket.
Vår tøffeste
minicaravan med suveren lastekapasitet.
Off-road X kommer med 32″ hjul standard på 17″ felg.